iyi ki doğduk

Monday, January 16, 2006

Herkese Bayram Sonrası KOCAMAN bir MERHABA....

Gerçekten çok tatlı o.
Anlatılmıyor, yaşanıyor.
Kontrolden çıktı, yetişilemiyor.
O mu çok başka, bize mi öyle geliyor... Bilmiyoruz. Çok keyif aldığımız kesin.
Bu keyif değil miydi bizi kardeşi de olsun, hem ileride ona destek olur, hem de bizim keyfimiz ikiye katlanır dedirten bilmiyorum. Şimdi şimdi, kardeşin geliş tarihi yaklaştıkça, onunla dokunmalarımız, ona ayırdığım vakitler kısıtlanacak, bölünecek diye tasası düştü. Onu kaçırmak, paylaşmak istemiyorum. Ben bile böyle düşünürken, herhalde Ece şekerim de kardeşini kıskanacak ister istemez.
Kollarını kendine çekip hız, alıp koşarken çeker misin bir resmini Boğaç'cım. Koyar mısın buraya. Yazılar benden fotolar senden olsun. O minik sevimli ayakların tazı gibi hızlanışını görmek bu kadar mı güzel olur.



Ya kelimeler, hatta cümleler, hatta yorumlar. Artık yanında duymasını istemediğimiz şeyleri dikkatli konuşmamız gerekecek, çünkü bu Efe'de çok büyüdü, kilo aldı denince, tüylerinden tutup yeterince ağır mı diye kaldırmaya çalışan bir afacanla karşı karşıyayız zira.
Ninnilerini kendi seçer, zorla istediğini söyletir, Aydede şarkısını söylerken istanbul için batih (fatih) domdom, burdur için cihan dütdüt, amerika için duygu kitap, ankara için badoş (fatoş) badidez tafa diyen bir çok bilmiş, arabada ay dedeyi görünce elleri ile hayret ve bilgiçlik içince açarak, aydede kocaman der, ağzını doldura doldura.
Kokusuna doyum olmaz. Laflarına, onu izlemeye olduğu kadar.
Banyoya götürür zorla, baba suyu aç der. kapat, aç... bütün diş fırçaları ve oradaki malzemeler kime ait bilinir, babası sıkılıp bitti dediğinde, büyükbaba suyu aç der, sen git o gelsin madem diye.



Peçeteleri cart diye yırtıp, baba tamin (tamir) der. Ya da git teyzenden peçete iste kızım dersin, teyze yerine nunuyu kullanarak, iste yerine ver'i oturtarak üşenmeden, yüklemini öznesini kendi oturtup yerine, mutfağa koşa koşa gider pıtı pıtı, nunu peçete ver cümlesini kurar paşalar gibi.
Parka gittiniz mi Ececim bugün Nunu ile, kaydıraktan kaydın mı, evet, salıncaktan sallandın mı, pis (kirliymiş sallanmamışlar), tahtırevalliye bindin mi, abi (parkta bi ufak oğlan çocuğu karşısına oturmuş, ece teyzesi ile binmiş)... İşte çocuktan al haberi... Akşam ellerini gösterir hemen, Ojelerini üfler, besile der. Bilirsin ki o gün vesile abla gelmiş bize.
Canı süt istediğinde uyutmak için ayakta sallarken, miyavlar ve düt der. Zira kedicik miyav miyav der, kedicik benden ne ister şarkısını, köpeğin et, eşeğin ot istemesine kadar bilmektedir. Oradan çıkarır hemen madem canı süt istiyorsa, belli ki kedicik taklidi yapması çok daha sevimli olacaktır.

Dedim ya, öyle çok kelime, öyle hızlı bir tempo ki Ece'deki, yetişmek mümkün değil. Onu böyle ağzın açık seyredeceksin.
Allah uzun, sağlıklı ömür versin. Aklı ile bin yaşasın. Biz de onu böyle keyifle izleyelim, hep güzel anıları paylaşalım, güzellikleri yaşayalım dostlarla....

Yayınımız devam edecek....
(Boğaç birkaç foto serpiştirir misin yazılara lütfen.... iş yerimde yetkilerden olmuyor, hem de evdeler...)

Sevgilerimizle....
Anne kişi.

3 Comments:

  • At 12:39 PM, Anonymous Anonymous said…

    Canlarım
    Sağda solda yazı yazıp esas yazması gereken yere geç kalan BÜYÜKBABA ya sitem edebilirsiniz.
    Üstelik tatlı ECE nin yeri diye yanlış (pek yanlış ta sayılmaz ECE o blog un da yıldızı) yere yazan büyükbabaya ECE bak büyükbaba benim yerim burasııııı diye seslenirse şaşmam.
    Kendime, sağlığıma dikkat etmem gerektiğini sık sık düşünmeye başladım.Neden dersiniz.BİLGECE yi tanıyınca nedenini anlayacaksınız.Onun büyüdüğünü görmek istiyorum.Daha uzun yıllar birlikte olmak pek çok şeyi onunla birlikte yaşamak HAYATI yeni baştan yaşamak istiyorum.
    Güzel ECEm senin yaşayacağın her mutlu an benim ve tabii ki BANDANDE nin mutluluğu olacak.
    Hemen okumayı yazmayı öğren yazışalım.
    Sağlıklı mutlu günler canım kızım.

    11:06 AM

    cengiz güven-büyükbaba

     
  • At 11:29 PM, Anonymous Anonymous said…

    Büyükbabamız ne güzel de yazmış yorumunu. Sabah sabah gözlerimizi yaşarttı. Bizim de en büyük dileğimiz, sağlıklı uzun ömürlerde, ECE'li (ve Cengiz Kaan'lı) güzel anılarda hep beraber olmak.
    Sizi çok seviyoruz saygıdeğer büyüklerimiz.... Bildiğiniz gibi değil... Öyle böyle değil... Harbiden çok....
    Paylaşım dolu nice güzel günlere...
    Tubaaa, TuuubaAAaaa...

     
  • At 3:23 PM, Anonymous Korku said…

    Çok güzel resimler. Allah hepinize uzun ömürler versin.. İçimden geldi yorum yaptım..

     

Post a Comment

<< Home